Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > El municipi

El municipi

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Terme municipal situat a l'extrem sud-oest de la Conca de Barberà, al límit amb el de les Garrigues, el Priorat i el Baix Camp, i sota els cingles de la serra de la Llena, on es troben els punts geogràfics més alts (entre 800 i 1.000 metres d'altitud): la punta del Curull (1.023 m.) i l'Abellà (1.002 m. d'alt). Les successives divisions històriques l'han inclòs en una o altra comarca o jurisdicció. L'orografia és molt accidentada i apareix drenada pel riu de Prades o de Montsant, el qual rep, per la dreta, les aigües dels barrancs de Mataró, de la Coma i del mas d'En Freixes i, per l'esquerra, els d'Anover, de Badarreig, dels Lladres, dels Enllosats i dels Segalassos. Hom troba un bon nombre de fonts aprofitades per a l'agricultura i la ramaderia.

El terme és travessat per la carretera local d'Ulldemolins a Vallclara, amb un brancal que enllaça amb la carretera de l'Espluga de Francolí que comunica amb Flix.

Dels 21,14 Km2 del territori municipal, un 20% és ocupat pel botjar i per roca, un 41% pel bosc -principalment de pins-, un 7% de bosquina, i un 38% per pasturatges. La vinya, en altres temps important, ha sofert una considerable regressió, substituïda per l'avellaner. El conreu més important de regadiu és la patata, de gran qualitat, com les tòfones. Té una poblacio de 157 h (1998) i l'altitud mitjana és de 889 m.

 

ACTIVITAT ECONÒMICA

La seva economia és bàsicament agrícola i ramadera, encara que el 1992 es va inaugurar un càmping de 1a. categoria i una casa de colònies que poden suposar la dinamització econòmica del poble. És un dels famosos pobles d'estiueig de la comarca que es veu afavorit per la seva climatologia suau. Principalment se'l coneix com un poble productor de castanyes per bé que l'avellaner sigui el cultiu més estès.

Disposa d'un espai de lleure municipal conegut com el Casal on a més de piscina, pista poliesportiva i jardins, hi ha un restaurant.

És un poble amable, tranquil i hospitalari. Veniu a la muntanya.